Lene_Kottal.jpg

Om slægtshistoriker Lene Kottal

Jeg har over 20 års erfaring som slægtsforsker. Min interesse for slægtsforskning udsprang af mit ønske om at vide, hvor mit specielle efternavn kommer fra. Interessen bredte sig, og jeg begyndte at grave dybt i den jyske muld efter mine danske rødder. Efterhånden som jeg blev mere erfaren, tilbød jeg hjælp til andre med deres slægtstræ, først uden at modtage betaling for det, f.eks. i Slægt og Datas forum og i Facebook grupper for slægtsforskere. I januar 2013 startede jeg som selvstændig og gjorde min hobby til mit erhverv.

Logo_PNG_No_text_Facebook.png

Hvorfor slægtsforskning?

Jeg skriver fortællinger, som mine kunder kan dele med deres familier. Mine mål er, at fortællingerne skaber bånd mellem generationerne, og at selv den unge generation får lyst til bevare og videreføre slægtens historie.

Min ambition er at blive den fortrukne samarbejdspartner for personer, der ønsker at grave dybt i deres slægts historie.

Nedenfor kan du læse om mine tre kerneværdier.

Fleksibel

Jeg vejleder mine kunder om det forventede tidforburg og mulighederne for at finde de efterspurgte oplysninger, men det er kunden, der bestemmer, hvad der skal søges efter, og hvor længe der skal søges. Hvert projekt tilpasses den enkelte kundes ønsker.

Troværdig

Jeg søger systematisk efter de nødvendige kilder, både online og på arkiver rundt omkring i landet. Jeg laver en dybdegående analyse og skriver præcise kildehenvisninger. Det er altafgørende for mig, at mine kunder har tillid til, at mine konklusioner er korrekte.

Livagtig

Jeg er forsker og har en videnskabelig tilgang til mit arbejde, men jeg er også historiker. Mine rapporter er spændende at læse, og jeg leverer mere end navne, datoer og steder. Jeg gør slægtens historie levende på et veldokumenteret grundlag.